Συμβουλές για όμορφο και λαμπερό δέρμα - Δρ. Ελένη Χριστοδούλου-Dermacare.gr

Τέλος πια στο θαμπό, ”σπασμένο” δέρμα, με πέντε απλά βήματα!

Το δέρμα μας χρειάζεται αγάπη, αλλά εμείς συχνά ξεχνάμε να του την δείξουμε. Σιγά-σιγά, ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του πάνω μας και τότε προσπαθούμε να αντιστρέψουμε τις ρυτίδες, την θαμπότητα και τα σημάδια γήρανσης. Σίγουρα, δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να προσέχουμε τακτικά το δέρμα μας, αν υπολογίσουμε τις καθημερινές μας ευθύνες και όλο το στρες…

Υπάρχουν, όμως, και μερικά πράγματα που είναι στο χέρι μας.

Σωστός τρόπος ζωής

Η καθιστική ζωή κάνει κακό στην υγεία μας, αλλά και στο δέρμα μας. Η λάμψη ενός υγιούς δέρματος δεν μπορεί να συγκριθεί με την φυσική λάμψη ενός οργανισμού που τρώει σωστά και γυμνάζεται τακτικά. Συνεπώς, ενσωματώστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας, για να προσφέρετε στην επιδερμίδα σας όλες τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που έχει ανάγκη.

Τακτική ενυδάτωση

Όπως και να το κάνουμε, η μεγαλύτερη επένδυση που θα κάνουμε σε ό,τι αφορά την φροντίδα της επιδερμίδας μας είναι μια καλή ενυδατική κρέμα, με την οποία δεν θα πρέπει να είμαστε καθόλου τσιγκούνηδες. Μην αφήσετε το δέρμα σας να ξεραίνεται, ενυδατωθείτε μετά από κάθε ντους και κάθε φορά που πλένετε το πρόσωπό σας. Προσοχή: Οι ενυδατικές προσώπου οφείλουν να είναι πιο ήπιες, καθώς το δέρμα της περιοχής είναι πολύ πιο ευαίσθητο.

Πίνουμε νερό

Ο νούμερο ένα κανόνας της ενυδάτωσης: πίνουμε πολύ νερό. Η αφυδάτωση, ακόμα και σε πολύ μικρό επίπεδο, μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε νωχελικοί και κουρασμένοι και κάνει το δέρμα να χάνει την λάμψη του και να σπάει. Άρα κουβαλάμε πάντα μαζί μας ένα μπουκαλάκι νερό!

Προστασία από τον ήλιο και τη σκόνη

Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό για τα σημάδια πρόωρης γήρανσης. Πρέπει να φοράμε αντηλιακό καθημερινά, ακόμα και τις μέρες χωρίς έντονη ηλιοφάνεια. Επιπλέον, η προστασία του δέρματός μας από σκόνη (και κάθε τι τοξικό που μπορεί να περιέχει ο αέρας μιας πόλης) πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Καθαρίστε το πρόσωπό σας κάθε φορά που επιστρέφετε σπίτι.

Καλύτερη διαχείριση του στρες

Το στρες, μας γερνάει. Και δημιουργεί φαύλο κύκλο, επειδή προσπαθώντας να το καταπολεμήσουμε… προκαλούμε ακόμα περισσότερο στρες στον εαυτό μας. Δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης, όπως yoga, διαλογισμό και ασκήσεις αναπνοής. Οτιδήποτε μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να αδειάσετε το κεφάλι σας για λίγη ώρα είναι σύμμαχος της επιδερμίδας σας!

 

Πηγή: www.iatronet.gr

Leave a comment