Κολλαγόνο: Πόσο απαραίτητο είναι; - Δρ. Ελένη Χριστοδούλου-Dermacare.gr

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό, ελαστικό και σφριγηλό; Ποια είναι η σημασία του κολλαγόνου στον οργανισμό μας. Τι ισχύει με το πόσιμο κολλαγόνο;

Το κολλαγόνο παίζει ένα πολύ μεγάλο ρόλο στον οργανισμό μας, γιατί ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος, των οστών και των αρθρώσεων, ενώ συμβάλλει στην καλή φυσική μας κατάσταση. Είναι με απλά λόγια, ένα πολύτιμο συστατικό του οργανισμού μας.

Η περιεκτικότητά του στο σώμα μας είναι σε ποσοστό 30 τοις εκατό του συνόλου της πρωτεΐνης μας και είναι για αυτόν το λόγο, το πιο αναγκαίο συστατικό για ένα ελαστικό και σφριγηλό δέρμα.

Είναι το κολλαγόνο που κρατά το δέρμα μας νεανικό, δεδομένου ότι στην ηλικία των 26 ετών περίπου, το δέρμα αποτελείται από 75 τοις εκατό κολλαγόνο, κάτι που με τα χρόνια μειώνεται.

Οι μεσήλικες, έχουν χάσει πλέον ένα μεγάλο μέρος του κολλαγόνου τους και εξαιτίας αυτού, μπορεί να υποφέρουν από κούραση, πόνους στις αρθρώσεις και γενικά να νιώθουν εύκολα κατάπτωση. Πολλοί ενήλικες που αισθάνονται ότι χρειάζονται αύξηση του κολλαγόνου τους, καταφεύγουν στο πόσιμο κολλαγόνο για να αναπληρώσουν τη φυσική απώλειά του. Κάτι που μπορεί επίσης να ληφθεί και με συμπτώματα διατροφής.

Όσον αγορά το πόσιμο, απορροφάται πιο εύκολα από τον οργανισμό, ενώ άλλοι προτιμούν τις κάψουλες κολλαγόνου.

Σε γενικές γραμμές, το συμπλήρωμα κολλαγόνου μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση του οργανισμού, στο να έχουμε ωραία μαλλιά, νύχια, απαλή επιδερμίδα.

Βοηθά στο να κάνουμε καλές καύσεις, να αποφεύγουμε τη χαλάρωση και την κυτταρίτιδα.

Επίσης στα πλεονεκτήματά του συμπεριλαμβάνονται η καλύτερη απόδοση και ενέργεια στις καθημερινές μας δραστηριότητες, η καλή φυσική κατάσταση, ο καλύτερος ύπνος, για αυτό και θεωρείται προϊόν αντιγήρανσης.

Μπορούμε όμως να λαμβάνουμε άφοβα πόσιμο κολλαγόνο; Οι επιστήμονες ενημερώνουν ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσιαστεί εξαιτίας του ανεπιθύμητες παρενέργειες, παρόλα αυτά, πριν ξεκινήσετε τα συμπληρώματα κολλαγόνου, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, καθώς ο κάθε οργανισμός ανάλογα με την κατάστασή του δέχεται με διαφορετικό τρόπο τα συμπληρώματα της φύσης.

Πηγή: www.iatronet.gr

 

Leave a comment